Free cookie consent management tool by TermsFeed
Nakib logo

ISO 27018

ISO 27018

ISO 27018 je medzinárodný štandard pre ochranu osobných údajov v cloudových službách. Štandard poskytuje pokyny na implementáciu a prevádzku bezpečnostných opatrení na ochranu osobných údajov v cloudových prostrediach.

ISO 27018 je založený na ISO 27001, ktorý je všeobecným štandardom pre systémy manažérstva bezpečnosti informácií (ISMS). ISO 27018 rozširuje požiadavky ISO 27001 o špecifické požiadavky na ochranu osobných údajov v cloudových prostrediach.

Benefity zo zavedenia ISO 27018 zahŕňajú:

  • Zlepšenie ochrany osobných údajov v cloudových službách: ISO 27018 pomáha organizáciám implementovať bezpečnostné opatrenia, ktoré sú potrebné na ochranu osobných údajov v cloudových prostrediach.
  • Zníženie rizík: ISO 27018 pomáha organizáciám znížiť riziko vzniku škôd spôsobených porušením ochrany osobných údajov v cloudových prostrediach.
  • Zvýšenie dôvery zákazníkov: ISO 27018 je uznávaným štandardom ochrany osobných údajov, ktorý môže pomôcť organizáciám získať dôveru zákazníkov.

ISO 27018 je vhodný pre všetky organizácie, ktoré spracovávajú osobné údaje v cloudových prostrediach. Štandard je flexibilný a môže byť prispôsobený potrebám rôznych organizácií.

Proces zavedenia ISO 27018 môže byť náročný, ale môže byť aj prínosom pre organizáciu. Ak sa organizácia rozhodne zaviesť ISO 27018, je dôležité, aby sa zapojili všetky relevantné zainteresované strany a aby bol proces riadený kvalifikovaným odborníkom.

Tu sú niektoré konkrétne príklady toho, ako môže ISO 27018 pomôcť organizáciám zlepšiť ochranu osobných údajov v cloudových službách:

  • Organizácia môže implementovať opatrenia na identifikáciu a hodnotenie rizík pre osobné údaje v cloudových prostrediach.
  • Organizácia môže implementovať opatrenia na zníženie rizík pre osobné údaje v cloudových prostrediach.
  • Organizácia môže implementovať opatrenia na monitorovanie a dodržiavanie zákonov a predpisov o ochrane osobných údajov v cloudových prostrediach.

ISO 27018 je dôležitým nástrojom, ktorý môže pomôcť organizáciám zlepšiť ochranu osobných údajov v cloudových službách.

Pomôžeme vám?

Pomôžeme vám?

Či už ide o vzdelávanie v oblasti kybernetickej bezpečnosti, informačnej bezpečnosti, biznis kontinuity alebo ochrane osobných údajov, neváhajte nás kontaktovať. Náš tím odborníkov je tu pre vás.

Či už ide o vzdelávanie v oblasti kybernetickej bezpečnosti, informačnej bezpečnosti, biznis kontinuity alebo ochrane osobných údajov, neváhajte nás kontaktovať. Náš tím odborníkov je tu pre vás.

far fa-paper-plane
fas fa-phone-volume

ZAVOLAJTE NÁM
+421 917 941 299

fas fa-house-user

NAVŠTÍVTE NÁS
Tolstého 5, Bratislava