Free cookie consent management tool by TermsFeed
Nakib logo

ISO 27017

ISO 27017

ISO 27017 je medzinárodný štandard pre bezpečnostné opatrenia v cloudových službách. Štandard poskytuje pokyny na implementáciu a prevádzku bezpečnostných opatrení v cloudových prostrediach.

ISO 27017 je založený na ISO 27001, ktorý je všeobecným štandardom pre systémy manažérstva bezpečnosti informácií (ISMS). ISO 27017 rozširuje požiadavky ISO 27001 o špecifické požiadavky na cloudové prostredia.

Benefity zo zavedenia ISO 27017 zahŕňajú:

  • Zlepšenie bezpečnosti cloudových služieb: ISO 27017 pomáha organizáciám implementovať bezpečnostné opatrenia, ktoré sú potrebné na ochranu ich informácií v cloudových prostrediach.
  • Zníženie rizík: ISO 27017 pomáha organizáciám znížiť riziko vzniku škôd spôsobených bezpečnostnými incidentmi v cloudových prostrediach.
  • Zvýšenie dôvery zákazníkov: ISO 27017 je uznávaným štandardom kybernetickej bezpečnosti, ktorý môže pomôcť organizáciám získať dôveru zákazníkov.

ISO 27017 je vhodný pre všetky organizácie, ktoré využívajú cloudové služby. Štandard je flexibilný a môže byť prispôsobený potrebám rôznych organizácií.

Proces zavedenia ISO 27017 môže byť náročný, ale môže byť aj prínosom pre organizáciu. Ak sa organizácia rozhodne zaviesť ISO 27017, je dôležité, aby sa zapojili všetky relevantné zainteresované strany a aby bol proces riadený kvalifikovaným odborníkom.

Tu sú niektoré konkrétne príklady toho, ako môže ISO 27017 pomôcť organizáciám zlepšiť bezpečnosť svojich cloudových služieb:

  • Organizácia môže implementovať opatrenia na ochranu cloudovej infraštruktúry pred neoprávneným prístupom, zneužitím, zverejnením alebo zničením.
  • Organizácia môže implementovať opatrenia na ochranu cloudových údajov pred neoprávneným prístupom, zneužitím, zverejnením alebo zničením.
  • Organizácia môže implementovať opatrenia na ochranu cloudových aplikácií pred neoprávneným prístupom, zneužitím, zverejnením alebo zničením.

ISO 27017 je dôležitým nástrojom, ktorý môže pomôcť organizáciám zlepšiť bezpečnosť svojich cloudových služieb.

Pomôžeme vám?

Pomôžeme vám?

Či už ide o vzdelávanie v oblasti kybernetickej bezpečnosti, informačnej bezpečnosti, biznis kontinuity alebo ochrane osobných údajov, neváhajte nás kontaktovať. Náš tím odborníkov je tu pre vás.

Či už ide o vzdelávanie v oblasti kybernetickej bezpečnosti, informačnej bezpečnosti, biznis kontinuity alebo ochrane osobných údajov, neváhajte nás kontaktovať. Náš tím odborníkov je tu pre vás.

far fa-paper-plane
fas fa-phone-volume

ZAVOLAJTE NÁM
+421 917 941 299

fas fa-house-user

NAVŠTÍVTE NÁS
Tolstého 5, Bratislava